Begonvil Gölgesinden Pazartesi Beyazlatmaları Recai Oktan

“Musibetten (beklenmedik zamanda karşılaşılan kötülük, sıkıntılı durum)bile ders çıkarılabilir.”/R.O

Bu pazartesi (10 Mayıs 2021) daha öncekilerden farklı, birlikte yarattığımız ortak değerleri beyazlatacak bir yazı üretmeye çaba göstereceğim.
Pazartesi yazılarımın başlığındaki “Beyazlatma” sözcüğünü, karalama karşıtı olarak kullanıyorum.
“Kendimi bildim bileli” yaşadığım coğrafyada öylesine çok, acımasız, gereksiz karalamalar ve buna bağlı düşmanlıklar oldu ki bir tane da beyazlatma olsun istedim. Belki edebiyat tarihine geçmez ama Yazı Dükkanı Akademisi tarihine geçebilir.
 
Geçen hafta bana dönük karalamanın (sosyal medyadaki linç hareketinin) asıl amacı, Yazı Dükkanı Akademi sayfalarını kapatmamızı, eğitim gören gençlere sağladığımız desteğin kesilmesine dönük hamle yapmamızı tahrik etmek içindi.
Bedava sevgi üretmek varken, düşmanlık yapmayı yeğlemem.
Bu nedenle bana dönük karalamaları önemsemedim, sayfalarımızı daha da canlandırmak için birlikte çaba harcadık, güçlendiğimizi kanıtladık. Örneğin ben, 75 yaşıma basmama (4 Haziran) 25 gün kala, kendimi adadığım amaçlar için, beynimi ve ruhumu kendim bileyledim. Sayfalarımızı yöneten kardeşlerime elimden geldiğince yardımcı olmak amacıyla, genç bir arkadaştan (1987 doğumlu, benden tam 40 yaş daha akıllı), bilgisayar programları ve web sayfa – youtube kanalı yönetme teknikleri bağlamında ders almaya başladım.
 
Başka neler oldu?
 
1-Almanya’dan Yücel Duman, dar, kendisine ancak yeten bütçesinden ayırdığı 100 avroyu (1000 lira) Eğitime Destek için gönderdi. Paranın elime geçip geçmediğini de titizlikle izliyor. WU ile gönderilen parayı, 17 Mayıs’tan sonra alıp, desteklediğimiz öğrencilerin bir bölümünün aylık ödemelerini yapacağız.
 
2-Nalan Bayazit kardeşimiz, daha önce aramıza yeni katılan ve eğitimine destek verdiğimiz 1 lise öğrencisinin 10 aylık ödemesini tamamını üstlenmişti. Şimdi de 1 lisans öğrencisinin 10 aylık ödemesinin % 50’sini, yani yarısını üstlendi.
 
3-Nalan Bayazit’in gönül zenginliğini, aramızdan çoğunuzun tanıdığı bir kadın arkadaşa anlattım. Hemen atıldı: “Diğer yarısını da ben öderim” dedi ve ödeme başladı.
 
4-Aramıza geçen hafta içinde katılan sanatçı İ. Batur Osmanağaoğlu, 1,5 metreye 1.5 metre, karışık teknikle çalışılmış, yağlı boya tablosunu eğitime destek için bağışladı. Kendisi söylemedi ama sanat çalışmalarını belirleyen çevrelerde, tablonun bugünkü ortalama değerinin 20 bin lira olduğunu öğrendim. Tabloyu, Türkiye’deki tüm sanatseverlerin ilgisine sunacağız, açık arttırmaya çıkaracağız. Elde edilecek paranın tamamı ile, yeni lise ve lisans öğrencileriyle tanışıp, eğitimlerine destek olacağız.
 
5-Aramıza yeni katılan yazarlarımızdan adının yansıtılmasından pek hoşnut olmayan M. D. K, 100 kitabını eğitime destek için bağışladı.
 
Liste uzuyor. Kalanını gelecek haftaya bırakmak istiyorum.
Herkes kendine yakışanı yapsın, biz beyazlatmalarımıza devam edelim ve işimize bakalım.
Öykü Yarışması “tam gaz” devam ediyor.
Katılan yarışmacı sayısı 20, öykü sayısı 26 oldu. (Dileyen yazarlarımız, 2 ya da daha çok öyküyle katılabiliyor.
Büyük Seçici Kurul üyelerimiz de birinci hafta yayınlanan (kendilerine de watsapp ya da e-mail yoluyla gönderilen) öyküleri değerlendirmeye başladı.
 
Biz, hep birlikte işimize bakıyoruz.
Her şey gerektiği ve bize yakıştığı gibi olacak.
Sağlıcakla kalın.
 
Recai Oktan
 
3

Bu yazıyı da okuyabilirsiniz

Çocukluk Çağımız Daha Güzeldi Sadi Geyik

Anı

Bir yanıt yazın