Alışılmış eski ama o güvenli sahalar var ya
Düşlenen ayrı algılanan farklı gündelik yaşamlarda…
Katıksız pür masif bir anlayış, yürek dilemmalarda
Akar zaman, gündüzün kargaşası gece rüyalarda
Ötelenir hayatlar, daha sonrasına; yıllar sonrasına.
Biriktirirsin damla damla yüreğinde, günden kalanları
Geleceğine inancını beslediğin, usanmayan sabırları,
Farkında olmadan ellerinle örersin; yıkılası duvarları
Öğle bir geçer ki zaman, durduramazsın göçmen kuşları
Bugünle yarın arası sonrası, daha sonrası; yıllar sonrası.
Okşayarak sarıp sarmalanan umutlar, doğacak ufuklarda…
Ertelersin, birçok mazeret, bin bir bahane gelecek bahara
Prangalı düşünceler her iç çekişle, buruk yutkunuşlarda
Şimdi körleşmiş duygular, yaşanmadan biçare sonbaharda
Son pişmanlık KEŞKE! Sonrasında, sonrasında, yıllar sonrasında…
22.12.2019 PAZAR
Melahat ATLAMAZ
1972 yılında Sinop ili Gerze ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğretim eğitimimi Sinop’ta tamamladım. Lise ve üniversite eğitimimi Ankara’da tamamladım. Gazi Üniversitesi Teknoloji Tasarım Fakültesi mezunuyum. Bir süre teknoloji tasarım ve İngilizce alanlarında öğretmenlik yaptım.
B2 seviyesinde İngilizce lisansına sahibim. Orta düzeyde Osmanlıca lisansına sahibim. Şu an ikinci üniversitede tarih bölümünde 4.sınıfta okumaktayım.
Okumayı öğrenmeyi seven biriyim. Öğretmeni ve öğrencisi olduğumuz bu hayatta yaşam boyu öğrenme benim bir yaşam şeklimdir. Taşmak için dolmak gerektiğine inanıyorum. Naçizane şiir, Haiku şiir ve öykü denemeleri üzerinde çalışmalar yapıyorum.
Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun bir süre eşimle birlikte Tekel shop ve gıda marketi işletmekteyiz. Yani, hayatın sosyolojik, ekonomik, psikolojik insana dair ne varsa, tam içinde esnafım.
Her zaman çalışma ve sosyal hayatın içinde aktif olarak yer alıp, üretmekten, emekten yanayım. Fırsat buldukça hobi bahçemizde, doğanın kucağında toprağa karışmak benim için yaşama ayırdığım çok güzel bir sayfa.
Ve, Yazı Dükkanı ailesine merhabalar…
Yaşam, biraz da bu hayattan biriktirdiklerimizi paylaşmak değil mi?..
Yaşam böyle birşey, anlık sevinçler, keşkeler, pişmanlıklar, mutluluklar biriktirmektir. Kutluyorum